Järjestö­neuvonta

Moniheli tukee monikulttuurijärjestöjen kehittymistä sekä järjestöjen ja muiden toimijoiden välistä yhteistyötä. Toisaalta haluamme auttaa vieraskielisiä ja monikulttuurisia suomalaisia kotoutumaan ja osallistumaan yhdenvertaisesti yhteiskunnalliseen toimintaan.

nainen neuvoo yhtä miestä ja kahta naista

Monihelin toiminta on avointa kaikille, mutta jäsenjärjestöt ovat tiiviimmin yhteydessä Moniheliin, sen hankkeisiin ja toimintoihin.


Vain jäsenjärjestöt:

 saavat hyödylliset jäsenkirjeet sähköpostitse
pääsevät Jäsensivuille ja niiden materiaaleihin
voivat vaikuttaa verkostoon esim. hallituksen jäseninä
voivat hakea Moniheli-avustusta toiminnalleen

Oppimistilaisuudet

Monihelin tarjoamat koulutukset, oppimisryhmät ja infotilaisuudet tukevat järjestöjen kehittymistä mm. hallinnon, projektisuunnittelun, varainhankinnan tai viestinnän kannalta. Jäsenjärjestöt voivat myös oppia Jäsensivuilla olevilla materiaaleilla. Materiaaleista löytyy oppaita ja ohjeita ja mm. kalenteri avustushauista, työkaluja toiminnan arviointiin tai vinkkejä tapahtumien mainostamiseen.

Tilojen vuokraus

Järjestöt voivat vuokrata Helsingin Kalasatamassa sijaitsevia Monihelin tiloja esimerkiksi kokouksia, koulutuksia tai kursseja varten. Tilan käyttö on pääasiassa ilmaista Monihelin jäsenjärjestöille. Ylläpidämme myös listan muista tapahtumatiloista, jossa järjestöt voivat järjestää toimintaa.

Lue lisää tilan käytön ehdoista ja säännöistä ja varaa aikaa varauskalenteristamme!

Järjestöklubit

Monikulttuurijärjestöt voivat esittäytyä, jakaa hyviä käytäntöjään ja tutustua mahdollisiin yhteistyökumppaneihin Monihelin Järjestöklubi-tapahtumissa. Jokainen Järjestöklubi on liitty aina eri järjestötoimintaan liittyvään teemaan (vuonna 2020 mm. miesten hyvinvointi, mielenterveys, työllistymistuki järjestötyön tueksi). Järjestöklubit ovat kaikille avoimia. Niihin voi osallistua suomeksi ja englanniksi ja paikan päällä tai verkossa.

Neuvonta järjestötoiminnasta

Neuvoamme järjestöjä kasvokkain, puhelimitse ja sähköpostitse. Autamme toimimaan lainmukaisesti, hakemaan avustuksia, kehittämään toimintaa ja löytämään yhteistyökumppaneita. Meitä voi pyytää avuksi sparraamaan, jos järjestö haluaa parantaa projektisuunnitelmaansa.

Digitukipalvelu

Moniheli on lanseerannut syksyllä 2021 uuden digitukipalvelun. Se on avoin kaikille monikulttuurisille järjestöille ja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat apua erilaisissa digitoiminnoissa.

Yhteistyön vahvistaminen

Tarjoamme eri alustoja ja tilaisuuksia, jossa jäsen- ja muut monikulttuurijärjestöt voivat verkostoitua. Meillä on jäsenjärjestöjen Facebook- ja WhatsApp-ryhmä. Teemme myös monikulttuurijärjestöjen hyvän työn näkyväksi eri viestintäkanavissamme, jotka tavoittavat tuhansia seuraajia ja toimijoita.