21.7.2021

Moniheli nimitettiin varaedustajaksi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukuntaan kaudelle 2021-2025

Toimitus
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunta asetetaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Neuvottelukunta on Sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijaryhmä, joka valmistelee avustuksia terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Neuvottelukunnan ja sen arviointi- ja avustusjaoston toimikausi on 23.4.2021 – 22.4.2025.

Neuvottelukunta laatii sosiaali- ja terveysministeriölle lausuntoja liittyen terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen avustustoiminnalla. Lausunnot koskevat avustustoiminnan käytäntöjä ja strategisia linjauksia. Neuvottelukunta myös kehittää ja arvioi avustuspolitiikkaa ja järjestötoimintaa. Neuvottelukunnan rinnalla toimii arviointi- ja avustusjaosto. Jaosto antaa lausuntoja terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen myönnettävien avustusten jaosta sekä arvioi avustettavien järjestöjen toimintaa.

Monihelin toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein on valittu avustusasioiden neuvottelukuntaan Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari Tervosen henkilökohtaiseksi varajäseneksi.

Nimityksen myötä Moniheli on tämän neuvottelukunnan ensimmäinen monikulttuurinen toimija. On tärkeää, että neuvottelukunnassa on joku, joka voi varmistaa, että kotoutumisnäkökulma maahan muuttaneiden puolesta on edustettu.

Tämä nimitys seuraa muita korkean profiilin nimityksiä, kuten Monihelin valintaa Euroopan komission maahanmuuttopolitiikan asiantuntijaryhmään sekä Työ- ja elinkeinoministeriön Kotouttamisen Osaamiskeskuksen Seurantaryhmään. Nämä kertovat, että Moniheli nähdään aidosti maahan muuttaneiden äänitorvena viranomaisten puolella.

Olemme tietoisia nimitysten tärkeydestä, ja teemme parhaamme ollaksemme vastuun arvoisia edustamiemme ihmisten ja järjestöjen silmissä.

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.