27.10.2021

Poliisi kutsui maahanmuuttajataustaiset nuoret kertomaan, miten poliisi voisi tulla monimuotoisemmaksi

Nora Luoma
Nora Luoma
Lauantaina 9.10. kokoonnuimme Viikin nuorisotalolle Poliisihallituksen edustajan, Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon ja parinkymmenen maahanmuuttajataustaisen nuoren kanssa puhumaan poliisin monimuotoisuudesta.

Työpajan tavoitteena oli nimenomaan saada nuorten äänet kuuluviin, joten tilaisuutta veti kokenut nuoriso-ohjaaja Anki Herlin. Monihelin jäsenjärjestöistä Sonpet ry:stä, Kanava ry:stä, Mirsal ry:stä ja Tieto on valtaa ry:stä tulevat nuoret kertoivat, että heillä on henkilökohtaisesti ollut hyvin vähän vielä tekemistä poliisin kanssa elämässään mutta heillä oli myös hyvät tiedot siitä, mitä poliisin työ on, esimerkiksi yleisen turvallisuuden ylläpitoa ja rikosten ratkaisemista.

Poliisi on viime aikoina kohdentanut rekrytointia vähemmistöryhmiin ja heillä olisi tarve saada joukkoonsa lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja. Nuoret kertoivat, että heitä kiinnostaisi nähdä esimerkiksi realistisia videoita siitä, mitä poliisin työ on. Pitäisi myös kertoa selkeästi, mitä tarvitaan, että voi hakea poliisiin.

Työpajassa poliisit Abdi, Daniel, Janne, Michela ja Aleksis kertoivat omasta työstään ja poliisin työstä ylipäätään ja vastasivat nuorten kysymyksiin.

Nuoria kiinnosti esimerkiksi, onko poliisin työ raskasta ja pärjäävätkö siellä vain nuoret ja hyväkuntoiset. Saimme selville, että poliisin työ vaatii hyvää kuntoa ja pääsykokeissa on tietyt fyysiset vaatimukset.

”Kokeneemmat ja vanhemmat poliisit osaavat lukea tilanteita hyvin, mistä on nuoremmille apua”, kertoo ennalta estävässä toiminnossa työskentelevä vanhempi konstaapeli Michela Söderström.

Pöydällä iso paperi, jossa lukee Mitä on poliisin työ? jonka ympärille liimattu post-it-lappuja.

Tutkinnan puolella työskentelevä poliisi Abdi Egal kertoi lukeneensa Poliisiammattikoulun pääsykokeeseen suurella innolla ja silti päässeensä sisään vasta kolmannella yrittämällä. Hän kertoi nuorille, ettei epäonnistuneesta kokeesta kannata lannistua vaan hakea sinnikkäästi, jos haluaa poliisiksi. Poliisit jakoivat tilaisuudessa nuorille pääsykoekirjoja ja korostivat, että Poliisiammattikouluun voi hakea neljä kertaa vuodessa.

Nuoret veikkasivat poliisin työtä yhteisölliseksi, ja vanhempi konstaapeli Janne Korhonen totesi sen oikeaksi. ”Poliisissa ei tehdä mitään yksin vaan aina yhteistyössä, ja työ on todella kiinnostavaa ja monipuolista”, hän sanoi.

Poliisit kertoivat myös, että poliisissa työskentelee myös paljon siviilihenkilöitä erilaisissa tehtävissä. Näihin tehtäviin ei vaadita poliisikoulutusta eikä niissä työskennellä virkapuvussa.

Maahanmuuttajataustaiset poliisit kertoivat, että eivät ole yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kokeneet ikinä rasismia työskennellessään poliisina. Yleensä univormuun pukeutuneen poliisin auktoriteettia kunnioitetaan, ja toisaalta itsekin vähemmistöön kuuluvan poliisin on helppo saada luottamus eri taustoista tulevilta asiakkailta.

Kaksi poliisia, kolma monikulttuurista nuorta ja ohjaaja pöydän ääressä keskustelemassa.

Poliisille kansalaisten luottamus on ehdoton toiminnan edellytys.

”Poliisilla tulee olla kyky palvella kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti ja edustaa moninaista yhteiskuntaa”, sanoo Poliisihallituksen Johanna Guessous. ”Haluamme, että nuoret erilaisista taustoista haluavat hakea poliiseiksi.”

Ja Moniheli pyrkii auttamaan tämän tavoitteen saavuttamisessa, koska monimuotoinen ja yhdenvertainen yhteiskunta rakentuu tällaista paloista.

”Moniheli lähti tähän mukaan, koska halusimme tehdä poliisin tutuksi nuorille”, sanoo toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein.

Kirjaudu

Log in

Etsitkö Jäsensivuja? Löydät ne tästä linkistä.