28.6.2021

Monihelin rasismin vastainen projekti

Miten torjumme rasismia ​​monikulttuuristen järjestöjen kanssa?
Toimitus
Keväällä 2021 Moniheli on käynnistänyt oikeusministeriön rahoittaman rasisminvastaisen projektin.

Keväällä 2021 Moniheli on käynnistänyt oikeusministeriön rahoittaman rasisminvastaisen projektin. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa järjestöjen kykyä rasismin vastaisiin toimiin yhteisöissään.

Projektissa oli mukana 5 järjestöä: Ad Astra, Africans and African-Europeans Association (AFAES), Kulttuutikeskus Ninho ry, Mirsal and the Peace and Wellbeing Organization (RAHY). Jokaisella järjestöllä on erilaiset kohderyhmät, kuten henkilöt, joiden äidinkieli on arabia, portugali, espanja, arabia, kreikka, englanti, afrikkalaiset murteet, mutta myös ruotsi ja suomi. Kohderyhmiä ovat myös nuoret ja vanhemmat.

Huhtikuussa ja toukokuussa 2021 järjestöt ovat saaneet osallistua rasismivastaisen ja väkivallattoman viestinnän aiheista viiteen koulutustilaisuuteen, joita ovat pitäneet alansa asiantuntijat: FemR, jota edustavat vähemmistö- ja rasisminvastaiset asiantuntijat Ulkar Aghayeva ja Saara Asikainen, sekä Miriam Attias, työpaikka- ja yhteisösovittelija ja työpaikan neuvonantaja / valmentaja.

Kesäkuussa 2021 järjestöt alkoivat toteuttaa rasisminvastaisia ​​työpajoja yhteisöissään eri kielillä: englanti, arabia, espanja, portugali ja suomi. Tähän mennessä työpajoihin on osallistunut 86 eri ikäistä yksilöä eri taustoista.

Lokakuussa 2021 järjestöjen rasisminvastainen käsikirja julkaistaan verkossa ilmaiseksi selkosuomeksi ja englanniksi.

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.