17.12.2021

Moniheli valittu Maakunnan yhteistyöryhmään

Toimitus
Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on Uudenmaan kehittämisen yhteistyöverkosto. Yhteistyöryhmä on keskustelufoorumi maakunnan kaikissa kehittämiskysymyksissä. Se luo perustaa Uudenmaan edunvalvonnalle ja ohjaa kuntaresursseja sekä määrittelee valtionhallinnon aluekehittämishankkeet ja linjaukset.

Moniheli on valittu Maakunnan yhteistyöryhmään (MYR), joka on Uudenmaan kehittämisen lakisääteinen yhteistyöverkosto. Yhteistyöryhmä koostuu asiantuntijoista ja rahoittajista. Ryhmään kuuluvat esimerkiksi Uudenmaan kunnat ja maakunnan liitto, yliopistot, ELY-keskukset, työmarkkina- ja elinkeinojärjestöt, ympäristöjärjestöt sekä tasa-arvoa ja syrjimisen estämistä edustavat järjestöt.  

Tämä nimeäminen on tärkeä, sillä Moniheli pääsee vaikuttamaan niin sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen sekä esimerkiksi työllisyysasioihin maakunnan tasolla. Tällä valtuustokaudella 2021-2025 MYR yrittää erityisesti nostaa työllisyysasteen 80 prosenttiin työikäisestä väestöstä. Moniheli voi myös vaikuttaa yhteistyöryhmässä ajamalla tasa-arvoa ja  syrjinnänvastaisia toimia.  

Muita MYR:in tavoitteita ovat hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä sekä Uudenmaan kehittämis- ja tutkimusmenojen osuuden kasvattaminen viiteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.  

Moniheli on kiitollinen pääsystään Maakunnan yhteistyöryhmään ja odottaa pääsyä vaikuttamaan Monihelille tärkeisiin asioihin maakunnan tasolla.

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.