10.5.2021

Kulttuurisensitiivinen ohjaus -pilottikoulutuksen kevät oli täynnä mielenkiintoisia keskusteluja ja tärkeitä aiheita

Toimitus
Kulttuurisensitiiviseen ohjaukseen keskittyvä pilottikoulutus Uudenmaan peruskoulujen opinto-ohjaajille on lähtenyt vauhdilla käyntiin tänä keväänä!

Kulttuurisensitiiviseen ohjaukseen keskittyvä pilottikoulutus Uudenmaan peruskoulujen opinto-ohjaajille on lähtenyt vauhdilla käyntiin tänä keväänä! Kevään kolme koulutuspäivää saatiin viime perjantaina päätökseen ja opinto-ohjaajat pääsivät syventymään kulttuurisensitiiviseen ohjaukseen monesta tärkeästä näkökulmasta.

Kevään koulutuspäivien aiheina on käsitelty mm. rakenteellista rasismia, antirasistista ohjausta ja kuultu monikulttuuristen nuorten kokemuksia omista koulutuspoluista ja -valinnoista. Kevään vierailevia luennoitsijoita olivat yhdenvertaisuusasiantuntija Michaela Moua ja Itä-Suomen yliopiston opinto- ja uraohjauksen yliopistolehtori Anne-Mari Souto.

Pilottikoulutus on OmaPolku-hankkeen yhdessä Ohjausosuuskunta Otteen kanssa toteuttama koulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on lisätä opinto-ohjaajien osaamista kulttuurisensitiivisessä ohjaustyössä. Koulutuksen suorittaneet opinto-ohjaajat tiedostavat oman taustansa ja kulttuurinsa vaikutuksia ohjaustyöhönsä, ymmärtävät, miksi kulttuurisensitiivisyys on tärkeä osa ohjaustyötä, saavat työkaluja kehittää omaa ohjaustaan ja kouluyhteisönsä kulttuurisensitiivistä ajattelua ja osaavat huomioida paremmin eri kulttuuritaustaiset nuoret ja heidän perheensä ohjaustyössään.

Koulutuspäivät jatkuvat syksyllä ja silloin saamme kuulla lisää mielenkiintosia keskusteluja ja tärkeitä aiheita kulttuurisensitiiviseen ohjaukseen liittyen!

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.