Abdirahim Hussein
Haen Monihelin toiminnanjohtajana paikkaa Fingon hallituksessa. Moniheli edustaa yli sataa kansalaisjärjestöä Suomessa ja toivon, että tämän joukon ääni tulisi kuulluksi minun kauttani. Tämän vuoksi on paikallaan kertoa, mitä tästä työstä ajattelen ja ennenkaikkea, miten uskon voivani auttaa.
Blogi:

Fingo järjestäytyy syyskokouksessa

Moniheli saamassa paikan hallitukseen

Kehitysyhteistyö on viimeisten vuosikymmenten aikana tullut konkreettisemmaksi ja lähemmäs meitä kuin koskaan aikaisemmin. Me teemme Monihelissä sitä työtä, joka on lähellä, lähellä maahanmuuttajia, suomalaista yhteiskuntaa ja siksi myös lähellä sydäntä.

Meille kaikille läsnäolijoille on itsestään selvää, että globaalissa tarkastelussa kehitystyö koskettelee kaikkia niitä ajankohtaisia teemoja, joita ihmiskunnan tulee ratkaista sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. 

Meille esitettiin kysymys, pelaako kehityspolitiikka raskaassa sarjassa vai divarissa. Mielestäni sen pitää pelata molemmissa. Jos ruohonjuuritason työ on divarissa pelaamista, me pelaamme divarissa, se sopii meille ja pidämme työtämme hyvin arvokkaana.

Kansainvälinen osaaminen on vuosien saatossa kasvanut erinomaiseksi, mittarit toimivat ja esimerkiksi kriisien ennustettavuus on korkeatasoista. Vaikka edistys on totta, saavutukset merkittäviä ja kehitystyön onnistuminen yleistä, monet ongelmat ovat pysyneet samankaltaisina. Ne vain saattavat pulpahtaa näkyviin aivan toisessa maailmankolkassa, mutta ovat silti samoja. Lasten hyvinvointi, ruuan saatavuus, naisten asema, koulutus, syrjintä tai väkivalta eri muodoissaan. 

Eikä tässä todellakaan kaikki.

Lisäksi on tullut uusia, tai pitäisikö sanoa, että olemme oppineet tunnistamaan uusia, kuten metsäkato, lajikato tai ilmaston lämpeneminen.

Kehitysyhteistyötä vastustavat voimat ovat kasvaneet ja sen voi ennustaa aiheuttavan ongelmia käytännön työhön. Joudumme perustelemaan työtämme uudelleen ja uudelleen. Kaikki se, mitä pidämme itsestäänselvästi tarpeellisena ja suorastaan välttämättömänä, ollaan valmiita kyseenalaistamaan populistisen politiikan asiantuntemattomilla ja lyhytnäköisillä väitteillä. Tähän kohtaamiseen meidän tulee valmistautua huolellisesti. 

Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät että tulen ottamaan tämän haasteen vastaan. Olen uskaltanut aiemmin ja uskallan myös tulevaisuudessa. Lupaan puolustaa ja suojella työn tekijöitä ja heidän tekemäänsä työtä kaikilla luvallisilla keinoilla, jotka ovat käytettävissäni.

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.