Abdirahim Hussein, toiminnanjohtaja
Minulla tuli elokuussa täyteen ensimmäinen vuoteni Monihelin toiminnanjohtajana ja jännittävä vuosi se olikin!

Ensimmäinen vuosi Monihelin toiminnanjohtajana

Minulla tuli elokuussa täyteen ensimmäinen vuoteni Monihelin toiminnanjohtajana ja jännittävä vuosi se olikin! Vuosi on ollut täynnä muutoksia, uutta sekä avautuvia mahdollisuuksia. Moniheli on kasvava verkosto sekä organisaatio, joka on haluttu yhteistyökumppani järjestöille, kunnille, ministeriöille sekä medialle.

Pandemia on vaikuttanut paljon työhömme ensimmäisen vuoden aikana. Olemme Monihelissä koko vuoden tehneet etätöitä ja jouduimme sovittamaan monia toimintojamme maailmantilanteeseen. Joka joulukuinen Monikulttuurinen itsenäisyyspäivä on monille yhteisömme jäsenille ja yhteistyökumppanille tärkeä paikka tavata muita ja juhlia yhdessä, ja sen toteutimme viime vuonna verkossa. Verkkoon siirtyi myös Maailma kylässä -festivaali. Se harmitti meitä kovasti, kun yhdessä olemisen ilo jäi näistä tapahtumista puuttumaan, toisaalta virtuaaliset tapahtumat tavoittivat uusia yleisöjä.

Vuoden aikana monta uutta ja tärkeää asiaa on mennyt eteenpäin. Moniheli toimii jäsenjärjestöjensä tuen ja edunvalvomisen lisäksi asumisen, koulutuksen, terveyden ja osallisuuden teemojen parissa. Vuoden aikana käynnistyi myös uusi järjestöjen digivalmiuksia parantava DigiUp-hanke. Teimme töitä myös äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi kuntavaaleissa Kaikkien vaalit -hankkeessa, ja rasismin vastainen hankkeemme vahvisti järjestöjen osaamista antirasistisesta työotteesta.

Toimintamme kasvoi ja saimme myös entistä enemmän taloudellista tukea jaettavaksi jäsenjärjestöillemme. On tärkeää, että pienet organisaatiot voivat hakea rahoitusta työlleen, sillä ruohonjuuritasolla he näkevät, mihin resursseja todella tarvitaan.

Olen pitänyt tärkeänä myös kahdenkeskisiä keskusteluita ja sparrailuhetkiä, joiden avulla olen voinut tukea pieniä jäsenjärjestöjämme. Erityisen iloinen olen siitä, että Monihelin jäsenjärjestöjen määrä on kasvanut vuoden aikana vähän yli sadasta yli kahdellakymmenellä uudella jäsenellä ja saamme edustaa heitä monella foorumilla.

Vuoden aikana pääsimme Euroopan komission maahanmuuttoa käsittelevään asiantuntijaryhmään sekä Työ- ja elinkeinoministeriön Kotouttamisen osaamiskeskuksen seurantaryhmään. Tulin myös valituksi varajäseneksi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) neuvottelukuntaan. Moniheli on nyt mukana siellä, missä päätöksiä suunnitellaan.

Monihelillä on avoimet ovet hyville ideoille. Minulle on tärkeää, että Moniheli nähdään mielekkäänä yhteistyökumppanina erilaisille aloitteille, joista meihin otetaan jatkuvasti yhteyttä. Kansalaisjärjestökentän rahoitus on epävarma ja tämä heijastuu myös Moniheliin. Samaan aikaan työllemme on kasvava ja monipuolistuva kysyntä, johon haluamme vastata.

Moniheli on luomassa aktiivisesti Suomea, jossa moninaisuus on rikkaus ja kaikki ovat yhdenvertaisia. Tulevaisuus tuo haasteita mutta meillä Monihelissä ollaan valmiita tähän. Mihinkään edellä mainitusta en olisi pystynyt yksin, ilman Monihelin asiantuntevia, tehokkaita ja sydämellisiä hallitusta ja työkavereita.

Yhdessä kohti tulevaa.

Kirjaudu

Log in

HUOM! Jäsensivut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
NOTE! Member pages are currently unavailable.