Asuminen

Maahan muuttaneilla on kohonnut riski joutua asunnottomaksi.  Moniheli ry:n Katto-toiminnan tavoitteena on asunnottomuuden ennaltaehkäisy.

Maahan muuttaneilla on muita korkeampi riski joutua asunnottomaksi ja ahtaasti asuminen on yleistä varsinkin lapsiperheissä. Vuokra-asuntomarkkinoilla ihmiset kohtaavat ennakkoluuloja ja syrjintää.

Moniheli ry:n Katto-toiminnan tavoitteena on asunnottomuuden ennaltaehkäisy.

Tuemme asunnon etsimisessä monella eri kielellä, jaamme tietoa asumisesta, järjestämme koulutuksia ammattilaisille ja teemme vaikuttamistyötä.

Asunnon etsiminen ja neuvonta

Katto-toiminta auttaa asunnon etsimisessä sekä asumisen ongelmissa suomeksi, englanniksi ja arabiaksi. Saat meidät kiinni puhelimitse, sähköpostitse sekä eri sosiaalisen median kanavista. 

Meidät voi kutsua keskustelemaan asumisesta kotoutumiskoulutuksen ryhmään, suomen kielen kurssille tai vertaisryhmään. Asumisinfo kestää noin 1-1,5h.

Meidät voi myös kutsua pitämään pop-up-neuvonta pistettä. Jalkaudumme säännöllisesti oppilaitoksiin sekä järjestöjen matalan kynnyksen tiloihin auttamaan asuntohakemusten täyttämisessä.

Katto-toiminnan koordinaattori.

Bisher Sawan
Asiakastyön koordinaattori

+358 (0)50 309 3925 
bisher.sawan@moniheli.fi

Suomi, English, عربي (Arabia)

Vaikuttamistyö, viestintä ja koulutukset

Katto-toiminta on kerännyt tietoa maahan muuttaneiden asunnottomuudesta ja asumisesta vuodesta 2016. Toimimme asiantuntijoina eri verkostoissa ja järjestämme koulutuksia ammattilaisille. Voimme räätälöidä koulutuksia yhteistyökumppaneiden tarpeiden mukaan, joten ottakaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Veera Vilkama.

Veera Vilkama
Päällikkö

+358 (0)50 309 3961 
veera.vilkama@moniheli.fi

Suomi, English, Español