Osallistu

Sinäkin voit olla mukana muutoksessa, jolla teemme Suomesta paremman paikan elää kaikille. Tutustu alta eri tapoihin tukea missiotamme, olisitpa itse yksityishenkilö, järjestön edustaja tai yritystoimija. Jokainen voi auttaa, hyvin pienelläkin panoksella!

Tule jäseneksi

Toimintamme on kaikille avointa, mutta jäsenyys antaa lisää mahdollisuuksia vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Monihelin varsinainen jäsenyys on avoin Suomessa rekisteröidyille järjestöille, jotka hyväksyvät Monihelin mission ja arvot. Jos haluat olla aidosti osa verkostosta ja vaikuta sen ja meidän tulevaisuuteen, hae jäsenjärjestöksi! Yksityiset henkilöt, järjestöt ja yritykset voivat myös liittyä kannatusjäseniksi.

Sponsoroi toimintaamme

Haluatko tehdä yrityksesi tai organisaatiosi näkyväksi vuoden odotetuimassa monikulttuurisessa juhlassa? Ryhdy Monikultuurisen itsenäisyyspäiväjuhlan sponsoriksi! Yrityksesi tai organisaatiosi tuella olet mukana toteuttamassa monelle tärkeän tilaisuuden, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden juhlia Suomen itsenäisyyttä hyvässä seurassa. Tarjoamme räätälöityjä etuja sponsoreille, VIP-lipuista mainostilaan omalle brändille. Jos haluat sponsoriksi, ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme Abdirahim Husseiniin.

Tule töihin tai harjoittelijaksi

Moniheli ottaa mukaan toimintaansa vuosittain 3-6 työharjoittelijaa tai työkokeilijaa. Harjoittelu tai työkokeilu Monihelissä tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua monikulttuuriseen järjestötoimintaan innostavassa, joustavassa ja kansainvälisessä työympäristössä.

Harjoittelijan tehtävät Monihelissä ovat monipuoliset: yleiset avustavat toimistotehtävät, käännöstehtävät, viestintä, tapahtumien järjestely, jäsenjärjestöjen auttaminen, Monihelin eri hankkeissa avustaminen… Muokkaamme tehtäviä harjoittelijan osaamisen mukaan, ja tarjoamme halukkaille haastavampia tehtäviä oman erityisosaamisen perusteella. 

Arvostamme oma-aloitteisuutta, rohkeaa otetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja aitoa kiinnostusta toimia monikulttuurisessa järjestökentässä. Harjoittelu Monihelissä edellyttää sekä suomen että englannin kielen osaamista (tehtävien mukaan toinen vähintään hyvä eli B2, ja toinen erittäin hyvä tai erinomainen, vähintään C1). Muu kielitaito (erityisesti arabia, somali, dari, venäjä, kiina, kurdi, ranska) on iso etu. Lisäksi edellytämme hyviä IT-taitoja.

Harjoittelut ovat palkattomia ja kestävät vähintään 6 viikkoa, mielellään 2-6 kuukautta. Kesäkuun lopun ja heinäkuun aikana meillä ei ole toimintaa.

Jos kiinnostuit harjoittelusta Monihelissä, täytähän alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä mikäli harjoittelu onnistuu meillä. Hae työkokeilijaksi alla olevasta linkistä, tai keskustele pro bono -yhteistyöstä toiminnanjohtajamme kanssa.

Jaa tietoa

Yhteistyöverkostona viestintä on olennainen osa työstämme. Liity mukaan keskusteluun, pidä itsesi ajan tasalla ja jaa omalle verkostollesi monikulttuuristen järjestöjen hyvää työtä, kannanottomme, ja kutsut järjestämämme toimintaan. Olemme aktiivisia monessa kanavissa – tilaa uutiskirje tai seuraa meitä somessa!

Demokratiakasvatus

Moniheli järjestää demokratiakasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää maahan muuttaneiden osallistumista ja vaikuttamista suomalaisessa yhteiskunnassa. Demokratiakasvatustoiminta järjestettiin Kaikkien Vaalit -nimisillä valtakunnallisina vaalipaneelikiertueina vuosina 2015 ja 2017, vuonna 2019 aktivoitumistyöpajoina, joiden avulla tuotiin esiin vieraskielisten ryhmien huolet ja toiveet vaaliehdokkaille ja päättäjille, ja vuoden 2019 lopusta alkaen Kuntademokratia kaikille! -nimisenä toimintana, jossa luodaan yhteyksiä ja vuorovaikutuksia kaupungin päättäjien ja vieraskielisten välillä. 

Monihelin demokratiatoiminta on tukenut vuosien varrella mm. Helsingin kaupunki, Suomi 100 -juhlarahasto, Oikeusministeriö ja ETNO.

Tutustu Kuntademokratia kaikille! -toimintaan sekä aiempaa demokratiakasvatustoimintaan vuosittain tämän sivun valikolta.