Antirasismiprojekti

Moniheli koordinoi oikeusministeriön rahoittamaa rasismin vastaista hanketta, joka kestää elokuuhun 2021. Hankkeen tarkoituksena on vahvistaa paikallisten järjestöjen kykyä toteuttaa rasisminvastaisia toimia yhteisöissään, joissa on perheitä ja nuoria.

Vahvistamme maahanmuuttajavanhempia ja perheiden tietoa rasisminvastaisista toimista ja sisällytetään se vanhempiensa käytäntöihin lastensa kanssa.

Vahvistamme myös kulttuuriherkkyyttä ja lisätään tietoisuutta rasismista nuorten keskuudessa paikallisyhteisöissä ja lisätä tietoisuutta paikallisella tasolla.

 

Järjestökumppanit

Viisi Monihelin jäsenyhdistystä liittyy oikeusministeriön rahoittamaan rasismin vastaiseen projektiin: Ad Astra, AFAES (Africans and African-Europeans Associations), Mirsal ry, Kulttuurikeskus Ninho ry ja Rauhan ja hyvinvoinnin järjestö (RAHY ry). Alla on kuvaus heidän työstään ja sen yhteydestä rasismin vastaiseen  työhön.

 

Ad Astra

Ad Astra uskoo, että tämän päivän lapset tarvitsevat työkaluja kohdata uusia kulttuureja joka päivä kasvaakseen luottavaisiksi ja onnellisiksi aikuisiksi. Osallisuus, kokemuksellisuus, draama, kädentaidot sekä toimiva keskustelukulttuuri ovat keskiössä Ad Astran toiminnassa. Ad Astra tukee kouluja, esikouluja, päiväkoteja, opettajakoulutuksia ja nuoria auttamalla heitä rakentamaan osaamista vuorovaikutus-, monikulttuurisuus-, antirasismi- ja uskontoihin liittyvissä kysymyksissä.

AFAES 

Africans and African-Europeans Association

AFAES toimii sekä afrikkalaisten että eurooppalaisten etujen ajajina.
AFAES kattaa laaja-alaisesti suuren monikulttuurisen Afrikan mantereen. Monikulttuurisuus ja ennakkoluulottomuus on otettu huomioon kaikessa toiminnassamme.

Afrikkalaisten ja Afrikkalais-eurooppalaisten yhdistys - Africans and African-Europeans Association AFAES ry

Mirsal ry

Järjestömme tekee työntekijöiden oikeuksiin liittyvää edunvalvontaa. Taistelemme maahan muuttaneiden kokemaa työhyväksikäyttöä vastaan. Taistelemme maahanmuuttajien kohtaamia stereotypioita vastaan yleensä esimerkiksi vapaaehtoisella muotinäytöksellämme vuosina 2020 ja 2019. Taistelemme tasa-arvoa edistämisen puolesta maahanmuuttajien keskuudessa ja taistelemme saadaksemme arabian naisten äänen voimakkaasti kuuluviin, mikä osoittaa, että arabialaiset naiset eivät ole vähäisempiä kuin kukaan muu toinen nainen tai mies maailmassa.

Kulttuurikeskus Ninho ry

Kulttuurikeskus Ninho ry pyrkii kehittämään monikulttuurisempaa ja monikielistä lastenkulttuuria Suomessa. Tuemme alhaalta ylöspäin suuntautuvaa rasismin vastaista toimintaa ja pyrimme antamaan perheille ja lapsille välineitä rasismin, syrjinnän ja epätasa-arvon estämiseksi. 

Rauhan ja hyvinvoinnin järjestö

Peace and Well-being organisation

Rauhan ja hyvinvoinnin järjestö perustettiin vuonna 2019 korkeakouluopiskelijoiden toimesta, joilla on vankka kokemus nuorista ja naisten olosuhteista. Se on aktiivinen järjestö, joka pyrkii parantamaan naisten ja nuorten elinoloja tarjoamalla mahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa, sekä torjuu oppilaitoksissa vallitsevaa institutionaalista rasismia.

Tutustu kouluttajiin

Antirasismi- ja väkivallattoman viestinnän kouluttajien tiedot.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Kirjaudu

Log in

Verkkosivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.